Provsmakning: Castello Weissbier

Image (1)

Dags för provsmakning igen och denna gång är det ost som gäller. Castello har kommit med en serie ostar kallad Alps Selection, med olika smaksättningar. Jag valde att testa Weissbier eftersom den hade anknytning till ett av mina favoritöl. Kan däremot inte riktigt känna den karaktäristiska jästa smaken från en weissbier i denna ost men visst har den annorlunda smak.

Osten är som en mellanlagrad hushållsost fast den har mycket mer smak. Den är mjukare i konsistensen än annan hårdost och passar utmärkt att mumsa på till en god öl eller en whiskypinne. Rekommendation på förpackningen är att äta den tillsammans med grillade grönsaker och ett gott vitt vin. Får väl prova det någon gång för att se om det höjer smakerna ytterligare.

Den får ett okej betyg men det är mest för förpackningen, en liten tårtbit precis lagom för att lägga på ostbrickan. I övrigt övertygar inte smaken tillräckligt, utan jag föredrar fortfarande parmesan och västerbottensost. Ska nog ta och prova de övriga sorterna också dock; Classic och Hirten.

Provsmakning: Arla Köket Mjukglass

Image

Att provsmaka saker utan alkohol kan också vara roligt och vad passar väl bättre en sommardag än mjukglass? Arla Köket har därför skapat mjukglass på paket, bara att vispa och sedan frysa in några timmar i frysen. Har man glassmaskin tar det bara en halvtimme att få färdig mjukglass, precis så där mjuk och krämig som den man kan köpa i kiosken.

Vi testade i våffelstrut som också finns att köpa färdigt och resultatet blev riktigt bra. Vaniljsmaken är fin och glassen är god och inte för söt, inga konstiga bismaker från eventuella E-ämnen med mera. Den finns också att få i smakerna jordgubb och choklad men jag personligen föredrar klassisk vaniljglass. Kan rekommendera ett köp för de som vill prova.