Boxtoppen

boxtoppen-logoÄr du intresserad av viner och då gärna på bag-in-box? Varför inte ta ett besök på nystartade Boxtoppen.se – boxvinernas 10-i-topp-lista. Här rankas de 10 bästa vinerna i 8 olika kategorier – vita torra viner, vita viner med viss fruktsötma, vita premiumboxar, röda torra viner, röda viner med viss fruktsötma, röda premiumboxar samt roséboxar och ekoboxar.

Per Bill heter upphovsmannen till utmärkta idé. Med 25 års professionell vinprovning i bagaget har sidan skapats med behovet i fokus. Det ska vara lätt att hitta ett bra boxvin – till grillkvällen, kompisträffen, buffén eller släktmiddagarna. Boxtoppen vänder sig både till dig som vet vad du vill ha och till dig som tycker vin verkar svårt.

Planerna framåt är omfattande – de olika listorna ska uppdateras, alla nyheter ska provas, nya årgångar och nya tappningar. De lite större utvecklingsprojekten är han dock lite hemlighetsfull kring. Den som väntar får se.

www.boxtoppen.se

Källa: Livets Goda

Ordet whisky förbjudet

En nyhet som cirkulerade i media i helgen var den om två finländska bloggare som förbjudits att använda ordet whisky. Enligt källor så ska Regionförvaltningsverket i Södra Finland (RFV) ha förbjudit ordet whisky i texter som gällde Öl- och Whiskymässan Olutexpo Finland.

Mässans arrangör ska också ha förbjudits använda ordet whisky i marknadsföring då det direkt är reklam för starksprit. Man skulle heller inte kunna få sitt utskänkningstillstånd om Googles sökträffar på ordet whisky kunde länkas till mässans hemsida.

Om detta är riktigt återstår väl att se men statsminister Alexander Stubb har reagerat och tycker det hela låta helt otroligt. “Det börjar handla om förmynderi om man inte ska få blogga om god whisky eller cigarrer”, sade Stubb.

Källa: Ilta-Sanomat

MTDWT-14002

Vilken typ av musik passar bäst till whisky? Det mesta tycker jag, men en genre som kanske är extra svår att matcha utan att tulla på kvalitén på whiskyn är hårdrock. Det finns förstås en stor spridning på musiken inom denna genre så den kan anpassas, men den whisky som är mest förknippad med rock’n’roll är Jack Daniels. Kvalitetswhisky eller inte men den hör inte direkt till maltnördarnas favoriter.

Nu tänker jag inte hälla upp JD bara för att protestera, utan istället lyssna till In Flames whiskyråd och köra på Glenfarclas. Deras egen buteljering av en 73’a som kom för några år sedan fick jag aldrig tillfälle att prova, så därför får jag nöja mig med en standard 17-åring för 359 kr, en ytterst prisvärd och välsmakande whisky som passar utmärkt till en portion metal.

Lyssna i Spotify:  MTDWT-14002

Låtarna som spelas är:

 1. In Flames – Through Oblivion
 2. Arch Enemy – War Eternal
 3. Children Of Bodom – Needled 24 / 7
 4. Amorphis – House Of Sleep
 5. Dark Tranquillity – Misery’s Crown
 6. Opeth – Eternal Rains Will Come
 7. Metallica – Sad But True
 8. Grand Theft Culture – Down the Line
 9. Linkin Park feat. Rakim – Guilty All The Same
 10. Amaranthe – Drop Dead Cynical
 11. Sixx: A.M. – Gotta Get It Right
 12. Seether – Seether
 13. Chevelle – Hunter Eats Hunter
 14. Ghost B.C. – Year Zero
 15. Katatonia – My Twin

Music to drink whisky to…

bb

Musik och whisky hör definitivt ihop så därför tänkte jag posta några av mina favoriter. Jag har en extremt bred musiksmak och kan i princip lyssna på allt och det kommer förstås att märkas här. Precis som vid valet av whisky är det humöret som bestämmer.

Den självklara whiskyn till denna spellista är Highland Park, en bränd rökig ton som möter sherryfat. Vare sig du häller upp en 12-, 15- eller 18-årig HP så passar den utmärkt att sippa på till den här musiken. Själv tror jag att jag häller upp en 25-årig!

Lyssna i Spotify här:  MTDWT-14001

Låtarna som spelas är:

 1. alt-J – Breezeblocks
 2. The Decemberists – Don’t Carry It All
 3. Local Natives – Heavy Feet
 4. Phoenix – Trying To Be Cool
 5. Noah And The Whale – Lifetime
 6. Cut Copy – We Are Explorers
 7. Empire Of The Sun – DNA
 8. Passion Pit – Carried Away
 9. The Low Anthem – Love And Altar
 10. Guillemots – Up On the Ride
 11. Art Brut – Moving To L.A.
 12. The Head And The Heart – Another Story
 13. Stornoway – When You Touch Down from Outer Space
 14. James Vincent McMorrow – The Lakes
 15. Sea Wolf – You’re A Wolf