Om mig och CJ Event

CJ Event drivs av mig, Johan Karlsson, med stort intresse för mat och dryck, smaker, dofter och sensoriska upplevelser. Det hela hade sin början när jag för många år sedan upptäckte irländsk whiskey i och med en resa till Dublin. Därefter upptäckte jag att det fanns skotsk single malt och inte bara Grants och Famous Grouse, och på den vägen är det…

284151_255317834485910_4183094_n

Våren 2006 genomförde jag och kompisarna en resa till Islay, whiskyns mecka i Skottland, en resa ni kan läsa om på annan plats på denna hemsida. Planeringen för resan hade dock startat många år innan och för att vi skulle ha lite mer kunskap om ämnet whisky, så sammankallade jag till en whiskyprovning hemma i lägenheten i oktober 2005.

Det blev startskottet för en lång serie provningar och så småningom whiskyföreningen Sällskapet Smoking Barrels. Idag är vi 60 medlemmar, vi träffas 5-6 gånger per år och provar whisky men även andra drycker. Vi deltar på mässor och gör dryckesresor tillsammans. Jag är fortfarande aktiv styrelsemedlem med titeln evenemangssamordnare.

Under de år som Sällskapet Smoking Barrels växte som förening, utvecklades också mitt intresse för drycker och konsten att hålla i en dryckesprovning. Jag påbörjade därför en utbildning i Dryckeskunskap i Grythyttan. Parallellt ledde jag dryckesprovningar för stora och mindre sällskap och har idag ett antal dryckesprovningar bakom mig, som ni kan läsa om under Provningar.

Under 2013 genomförde jag en provningsledarutbildning hos Symposion House of Taste, en av Sveriges största importörer, distributörer och tillverkare av högklassig sprit. Den gav mig titeln Certified Tutor of Fine Spirits.

CJ Event anordnar dryckesprovningar men även andra arrangemang, såsom resor, med dryck som tema samt även mat och tilltugg i kombination med drycker. Kontakta mig gärna för mer information, kontaktinformation ser du till höger. Vill du anlita mig för en dryckesprovning eller något annat arrangemang så är det bara att höra av dig!

På hemsidan kommer jag att posta nyheter och artiklar om drycker, recensioner, provningsförslag, reseförslag och mycket annat. Jag har också ett antal färdiga reseförslag på whiskyresor till Skottland, vinresor till Frankrike eller ölresor till Tjeckien, för att bara nämna några få. Vill du ha ett skräddarsytt program enligt dina önskemål så ordnar jag det också.

Sláinte Mhath,
Johan Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *