2020-12-15 – Tenjaku Blended

Typ: Blended
Destilleri/buteljerare: Minami Alps Wine & Beverage, Japan
Serie: OB
Alkoholhalt: 40%
Nr: 81763
Pris: 329:- (70cl)

Då var det dags för en japansk blended. Tenjaku heter varumärket och som vanligt med japanska destillerier och företag så är det svårt att få reda på så mycket detaljer. Men på hemsidan för Tenjaku Whisky som ni hittar länken på nedan så berättas ändå en del om whiskyn och den väldigt vackra plats där destilleriet ligger.

Just denna japanska blend sticker ut en del, på grund av att den anses smutsa ner den japanska marknaden, med ett alltför lågt pris, jämfört med många andra japanska whiskysorter, men också genom att den inte ens är i närheten av andra etablerade japanska whiskymärken. Spännande, sådant måste ju provas och ni får helt enkelt avgöra?

Huvudföretaget Minami Alps Wine & Beverage ser annars ut som vilket annat japanskt företag som helst, där tillverkning av drycker sker industriellt med kemi och kvalitet i fokus. Till våren snackas det om att Tenjaku Pure Malt ska gå på export, kanske finner vi den även i Sverige.

Destilleriets hemsida:

http://www.tenjakuwhisky.com/

Smaknoter från Whiskybase (ett missnöjt omdöme):

Doft: Karamell, ekfat och malt, lite sockrig, vanilj, själlös.
Smak: Sockrig, tunn, omogen frukt, råsprit och pepprig.
Eftersmak: Kort, söt, träig.

Matchas med:

Jag tror att denna whisky bäst funkar i en drink, vilket också andra på Whiskybase har konstaterat. Att dricka den som den är anses som en utmaning, men är den verkligen så dålig? Nåja, skulle ni köpa mer av den så prova att blanda med Ginger Ale och massor av krossad is, perfekt till sommaren.

Vi får kompensera för den låga kvalitén och bjuder då på The Vapors och ”Turning Japanese”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *