2020-12-11 – Motörhead Iron Fist

Typ: Amerikansk whiskey
Destilleri/buteljerare: Götene Vin & Spritfabrik AB, Brands For Fans
Serie: OB
Alkoholhalt: 40%
Nr: 85549
Pris: 369:- (70cl)

Motörhead behöver kanske ingen större presentation men om man mot förmodan inte är bekant med dessa herrar så är det kanske ett av de största rockbanden genom tiderna. Hårdrock kanske många skulle påstå men det finns så mycket hårdare rock idag så detta är rock’n’roll i mina öron.

Rock’n’roll är även innehållet i glaset ni har framför er. Motörhead Iron Fist är en amerikansk whiskey och med det menas (förutom stavningen med ett extra ’e’) att whiskyn är tillverkad i USA och ofta en blandning av bourbon, rye, maltwhiskey, wheat whiskey, Tennesse whiskey (Jack Daniels) och corn whiskey. Mer om dessa olika sorter är upplägg för en provning i sig, men låt oss säga att just denna whiskey är en ren maltwhisky ala USA.

Smaknoter från Master of Malt:

Doft: Rostad macka med honung, citrus och massor av toffee.
Smak: Smörkola, russin, vanilj och en liten touch av ingefära och muskot.
Eftersmak: Choklad och kola, rostade mandlar på slutet.

Matchas med:

Den här whiskyn fungerar utmärkt med pepparkaka och ädelost därpå. Kombinationen låter whiskyns små toner av ingefära förstärkas och det blir helt enkelt succé.

När det handlar om Motörheads egen whiskey så måste vi förstås bjuda på en låt från deras katalog. Även om låten Iron Fist ligger nära till hands så väljer jag Killed by Death istället. Ni som inte gillar lite hårdare toner får helt enkelt se fram emot morgondagens lucka istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *