Whisky och andra smaker

Hösten 2005 hade vi länge planerat för en tripp till Islay, vi ville besöka samtliga destillerier där. Men varken jag eller kompisarna hade speciellt bra koll på whisky och hur man provar det. Så därmed bjöd jag in alla på en whiskyprovning hemma i lägenheten, enligt konstens alla regler. Det blev startskottet för whiskyklubben Smoking Barrels och det blev också startskottet för mitt eget intresse för drycker och smakupplevelser.

Årets whiskykalender kommer att lyfta in en ny aspekt i upplägget, varje dag presenteras en sort med ännu mer fakta än tidigare. Exempelvis kommer tips på hur man tar sig till destilleriet och var man kan bo, om det finns annat kul att göra i närheten och om besökscentret är värt sitt namn. Eftersom jag personligen inte besökt alla destillerier som förekommer i kalendern så har jag förlitat på mig diverse källor på nätet. Till det så kommer även det ni känner igen från tidigare år, med passande tilltugg och musik.

Jag hoppas att allt ska smaka väl och att ni får en rolig och intressant resa i smakernas tecken. Ja, just det, det blir även i år en release av en ny whiskysort den 1/12. Om det funkar tänkte jag hålla i provningen online likt förra året så vi kan diskutera innehållet tillsammans.

Väl mött igen om ett tag!

Johan

En reaktion på ”Whisky och andra smaker”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *