2022-12-22 – Dufvenkrooks Prestige

I förra årets kalender fick jag önskemålet om att en god glögg skulle kunna vara trevlig att prova. Så då fick det bli en lite finare sådan, nämligen Dufvenkrooks Prestige. Här kan ni välja om ni försiktigt vill värma upp innehållet i flaskan eller dricka den kall – den smakar lika bra vilket ni än väljer.

Dufvenkrooks hade sin början 1998 när tre vänner kände att den svenska glöggmarknaden behövde utmanas. Här ville man få till ett exklusivt hantverk med nya smaker, tillverkade av bra råvaror med produktion i Sverige. Förutom glöggen som ni får prova idag så görs lättvinsglögg, vinglögg, starkvinsglögg, julmust, mumma och pepparkakor, alla av god kvalitet. En av årets nyheter är en vit glögg med smak av marsipan, intressant och nydanande.

Dufvenkrooks är ett svenskt kvalitetsvarumärke som produceras i Herrljunga av Herrljunga Cider AB. Herrljunga som dryckesfabrik har funnits i 4 generationer och grundades 1911. Här finns 70 anställda som producerar drycker och det finns möjlighet att lämna in frukt för mustning samt besöka en trevlig gårdsbutik. Här kan man förutom att handla, prova bland de olika drycker som produceras och besöket är kostnadsfritt. Är man många så behöver man dock boka i förväg. Kan rekommendera att kombinera besöket här med ett besök till Falköping och Falbygdens Osteria, ett mecka för ostälskare. Kom hungrig!

Dufvenkrooks Prestige har ni som sagt i glaset och detta är en röd starkvinsglögg som har smaksatts med cognac. Det är också därför den går bra att dricka både kall och varm. Prestige är en begränsad exklusiv utgåva och kan mycket väl vara slutsåld så här nära jul. Men vill ni försöka hitta en flaska så kommer mer info här:

Sort: Dufvenkrooks Prestige
Beställningsnr: 31985
Destilleri/buteljerare/importör: Dufvenkrooks / Spirit of Sweden / Herrljunga Cider AB / Great Brands
Alkoholhalt: 20%
Volym: 50cl
Pris: 119 kr
Länk till Systembolaget: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/dufvenkrooks-3198502/

Smaknoter:
Doft: Torkad frukt, julkryddor som kardemumma, apelsinskal, kanel och vanilj
Smak: Cognacston, torkad ingefära, kanel, apelsin och lite vanilj i eftersmaken

Till glögg går det förstås att hitta många tilltugg, allt som hör julen till passar väldigt väl. Men vi gör det enkelt, en pepparkaka med ädelost på. Och det går alldeles utmärkt att använda ädelost på tub.

Nu blir det sorgligt då vi får lyssna till Zach Sobiech, en singer/songwriter från Minnesota, som endast 14 år gammal blev diagnostiserad med skelettcancer. Han avled i maj 2013 bara tre månader efter att debutalbumet släppts. Låten vi lyssnar till heter Clouds.

11 reaktioner på ”2022-12-22 – Dufvenkrooks Prestige”

 1. Förskräckligt god glögg! Vi åt en rysligt god fransk mögelost (som jag glömt namnet på) inköpt på nya delikatessbutiken på stortorget. Gå dit!

 2. Klart det skulle vara glögg med dom tillbehören!!! 😜
  Gott, cognacen kunde kännas.
  Kul, hade nog bara druckit alkoholfria dricker från Dufvenkrooks förut.
  Tänker på Zach och vad orättvist livet/döden kan vara 😢

 3. Glögg är ju alltid glögg, dock är vissa (som denna) bättre än andra. Vi har även fastnat för vissa an Blossas årgångar med mycket citrus och sting.
  Vi körde den kall, och mandlar och russin förekommer inte.
  Gott, men cognac och whisky är godare.
  Maries hembakade pepparkakor och kavli ädelost på tub slank ner.
  Musik: mysigt småputtrig – fast livet är inte rättvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *